TÜM EVLERE HER AY 5000 LİTRE SU BEDAVA VERİLECEK


Türel’den Antalyalıları rahatlatan müjde

  • Antalya’da her konuta, her ay beş bin litreye kadar su bedava verilecek

  • Böylece 5000 litrenin altında su kullanımı olan her üç haneden biri su faturası ödemeyecek
  • 5000 litreden fazla su kullanımlarında sadece 5 bin litrenin üzerindeki su tüketiminden ücret alınacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Antalyalıların doğrudan bütçesine katkı sağlayacak müjde verdi. Türel yaptığı açıklamada Antalya’da beş bin litreye kadar su tüketiminden ücret alınmayacağını açıkladı.

Türel, ”Rakip adaylar bu defa taklit edemesin diye müjdelerimizi bugün tercih ettik” dedi. Türel tarafından duyurulan yeni tarife ile 5 bin litreye kadar su tüketiminde bulunan bütün evlere artık su faturası gönderilmeyecek.

Antalya’da her üç evden biri 5 bin litrenin altında su kullanıyor. Yani bu evler artık suyu bedava kullanacak. Bu çerçevede 5 bin litreden fazla su kullanımlarında sadece 5 bin litrenin üzerindeki su tüketiminden ücret alınacak.

Düşük su tüketimi olan, dar bütçeli vatandaşlar açısından aile ekonomisine dönük doğrudan bir kazanç yarattıklarını söyleyen türel, bu proje kapsamında Antalya Büyük Şehir Belediyesi’nin maddi bir kayba uğramayacağının altını çizen Türel, yeni kurulan bu santrallerle, toplamda 90 milyon TL civarında elektrik üretimi gerçekleştireceğini ve bu tasarruf sayesinde Antalyalılara beş bin litrelik suyu bedava verebileceklerini belirtti.

Başkan Türel, Antalya'nın altyapısı konusunda önemli yatırımlara imza atan ASAT'ın her şartlarda vatandaşa kolaylık sağlayan tarifeler üzerinden hizmet verdiğini vurguladı. Türel, kentin yüz akı olan ASAT'ın yatırımlarına da aynı hızda ve titizlikte devam edeceğinin altını çizdi.