Hobi Bahçesi

Hobi Bahçesi emeklilerin vazgeçilmezi oldu !

Büyükşehir Belediyesi'nin çevreci yatırımlarından biriside, Hobi Bahçesi;

Kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşıp keyifli bir mola vermek ve toprakla uğraşarak ürettiklerini tüketme zevkini yaşamak isteyenler için Bahtılı Mahallesi'nde oluşturulanHobi Bahçesi'nin ilk etabı hizmete girdi.Proje özellikle emekli vatandaşların şehrin gürültüsünden, hareketliliğinden uzak, toprakla haşır neşir olabilecekleri, burada kendi domatesini, meyvesini, sebzesini dikebileceği, günün stresini en güzel şekilde atabileceğidoğa ile iç içe vakit geçirebileceğibir ortam hazırlamaya yönelik.

Hobi Bahçesinin etrafında yarı olimpik havuz, yeme içme ihtiyaçlarının görülebileceği mekanlar da yer alıyor.76 dönümlük alanda348 tane hobi bahçesiemeklilere teslim edildi.4.5 metrekarekapalıalanı ve13.5 metrekarelik açıkverandası bulunan hobi evi ile toplam63 metrekare ekilebilir alana sahip bağımsız bahçelerde vatandaşlar, meyve, sebze, mevsimlik çiçek gibi her türlü tarımsal üretim yapabiliyor.

AntalyaHobi Bahçesi Projesi'nde kullanıcıların aileleri ile de hoşça vakit geçirebileceği sosyal alanlar da mevcut.Çocuklar için oyun alanları, yarı olimpik yüzme havuzu, mescit, kafeterya, revir, yürüyüş parkuru, halı saha, rekreasyon alanları ve 96 araçlık otopark da projede yer alıyor.Projede 2. etapla beraber toplam 810 adet hobi evi yeralacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen'En Güzel Bahçe, Balkon ve Hobi Bahçesi Yarışması'nda bu yıl ilk kez en güzel Hobi Bahçesi kategorisi belirlendi. En güzel hobi bahçesi birincisi Yasemin Karadeniz oldu.

Hobi Bahçesi'ne vatandaşların kolay erişebilmeleri için toplu taşıma seferleri de konuldu. Vatandaşların talebi veeğitim sezonunun başlamasıyla hattaki otobüs sayısı da arttırıldı.

Hobi Bahçesi
Hobi Bahçesi