Kepez Katlı Kavşak Projesi

KEPEZ KATLI KAVŞAK PROJESİ

Kepez kesintisiz ulaşımla tanıştı

Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına büyük rahatlık getirecek, Kepez’de kesintisiz ulaşımı sağlayacak Kepez Katlı Kavşak Projesi hizmete girdi. Antalya’nın 4 katlı en büyük kavşağına Antalya’nın fatihi Gıyasettin Keyhüsrev’in ismi verildi

Antalya’nın kent içi ulaşımındaki düğümleri köklü projeler üreterek bir bir çözen Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 45 milyon bütçeli dev ulaşım yatırımı Kepez Katlı Kavşak Projesini tamamlayarak hizmete açtı. Düden Kavşağı ve Sakarya Kavşağı arasında Yeşilırmak Caddesi, Sakarya Bulvarı ve Kızılırmak Caddesi olmak üzere 3 ana hattın kesintisiz yer altı bağlantısını sağlayan 4 katlı kavşak, kent ulaşımına büyük katkı koyuyor.

IŞIK GÖRMEDEN KESİNTİSİZ ULAŞIM

Dev proje ile Gazi Bulvarı üzerinde Kızılırmak, Yeşilırmak caddeleri geçişi yani Kepez Belediyesi önündeki geçiş artık yer altından sağlanıyor. Mevlana Kavşağı’ndan gelip Varsak’a doğru giden araçlar Gazi Bulvarı’na gelmeden batarak, Kepez Belediyesi’nin önü de dahil olmak üzere Sakarya Bulvarı’na kadar 1600 metre uzunluğundaki yeraltı tünelinden geçiyor. Sakarya Bulvarı ve Varsak istikametine doğru yeraltından 2 ayrı çıkış yapılabiliyor. Yeşilırmak-Sakarya Kavşaklarının kesişiminde 24 metre derinliğe kadar iniliyor. Otogar istikametinden gelen sürücüler ise direkt olarak hal istikametine üstten ulaşım sağlayabiliyor.

GIYASETTİN KEYHÜSREV İSMİ VERİLDİ

Antalya’nın en büyük kavşağına, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Antalya’yı 1207 yılında fetheden Selçuklu Sultanı Gıyasettin Keyhüsrev’in ismi verildi. Başkanı Türel, “Antalya’nın ilk 4 katlı kavşağının 2 kilometreye yakın uzunluğu var. Antalya’nın en büyük kavşağında Antalya’mızı ilk fetheden Selçuklu Sultanı Gıyaseddin Keyhüsrev ismi yaşatacağız” dedi.