Güneş Enerjisi Santrali ve Çiftçilerimize Destek

Antalyalı Çiftçinin Elektriği Güneşten

Antalya Büyükşehir Belediyesi çevreci projeleriyle Türkiye’ye örnek oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2014 seçimlerinden önce çiftçiye verdiği tarımsal sulamada bedava elektrik sözünü tuttu. Göreve gelir gelmez kolları sıvayan Başkan Türel, tarımsal sulamada kullanılacak enerjiyi ücretsiz sağlamak üzere Döşemealtı’nda 2 MW kurulu güce sahip güneş tarlası kurdu. 33 bin metrekarelik alanda kurulan santralin ürettiği elektrikle40.150 dekar arazide, eli nasırlı çiftçimizin tarımsal sulamada kullandığı 7.080.675 TL tutarındaki enerji giderini Türkiye’de ilk defa biz karşıladık.

3. Etap Başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulamada çiftçinin enerji maliyetlerini sıfırlamak üzere güneş tarlası projesinde 3. Etaba başladı. Mevcut Güneş Enerji santraline ek olarak hayata geçecek yeni santralle yaklaşık üretim 5 MW’a çıkacak. 46 bin metrekare alanda yapılan santralin Şubat ayında devreye girmesi hedefleniyor.

Toplam 20 Milyonluk Yatırım

Başkan Türel, “Bu dönem için tarım üreticimize bir sözümüz ciddi bir harcama kalemi olan sulama elektriğini ücretsiz temin etmekti. İlimizdeki 39 sulama kooperatifi tarımsal sulamada yıllık 5 megavat elektrik kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk etapta 2 megavat kurulu güce sahip bir güneş enerji santraliyle üretim yapıyoruz. Şimdi 3 megavatlık yeni bir güneş enerjisi santraline başladık. Bu tesislerimizi de BAKA ile ortak yürüttüğümüz projelerle yapıyoruz. Toplamda 20 milyon liralık bir yatırım yapmış oluyoruz” diye konuştu