Konyaaltı Sahilimiz Pırlanta Gerdanlığına Kavuştu

Konyaaltı Sahili dünyanın en güzeli oldu !

Antalya’nın çehresini değiştiren en önemli projelerden birisi de Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Park projesi…Konyaaltı Sahilini tam bir pırlanta gerdanlığa kavuşturan proje sezon öncesi tamamlanarak hizmete açıldı. Dünyanın en güzel sahili haline gelen Konyaaltı Plajı, hem halkın hem de turistlerin büyük beğenisini topluyor. Yaya öncelikli hale getirilen Konyaaltı Sahili, yemyeşil görüntüsü, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor sahaları, parkları, modern kent mobilyaları, meydanları ile muhteşem oldu. 30 bin metrekare beton alanın yeşil alana dönüştürüldüğü proje, turizme de büyük katkı sağlıyor.

Konyaaltı muhteşem..

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili yenilenen yüzüyle muhteşem oldu. Antalya'nın 'pırlanta gerdanlığı modern yüzüyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Yeşilin ve mavinin buluştuğu proje dünya şehri Antalya’ya çok yakıştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili’ne dünyanın en güzel sahil projesini kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE Genel Müdürü Bahadır Yantaç tarafından yürütülen proje etap etap hizmete sunuluyor. İlk olarak 23 Nisan’da Sealife Otelin önünü halkın hizmetine açılmıştı. Hemen ardından önce varyant ve Beach Park’ın bir bölümü, sonra da Boğaçayı- Konyaaltı Kent Meydanı arası tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunuldu ve bu bölümler trafiğe açıldı. Sahilde bir geliş bir gidiş olmak üzere iki şeritten kontrollü trafik sağlanıyor.

Yeşille mavinin muhteşem buluşması

Hizmete sunulan etaplardan faydalanmaya başlayan Antalyalılar, dünya çapındaki projeye hayran kalıyor. Müze Meydanı’nda oluşturulan seyir terası, muhteşem bir atmosfer sunuyor. Yenilenen varyanttan Beach Parka inen vatandaşlar, yeşilin maviyle buluşmasına şahitlik ediyor. Antalyalıları yemyeşil bir sahil karşılıyor. Eski yürüyüş yolunun bisiklet ve yürüyüş yolu olarak yeniden düzenlendiği projede vatandaşlar hiçbir engelle karşılaşmadan çimlerin üzerinden denize ulaşmanın keyfini yaşıyor. Beach Park, yemyeşil görüntüsü, rengârenk peyzajı, yürüyüş yolları ile çevreci bir proje olarak görenleri büyülüyor.

Sahil yolu yaşam alanı oldu

  • Konyaaltı Sahili'ni yaya öncelikli hale getirdik,

  • Sahile 6,5 km kesintisiz yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve koşu parkuru,

  • 85 bin mertekarelik Olbia Meydanı,

  • 6 adet basketbol sahası, 2 adet tenis kortu, 9 adet fitness alanı,

  • 21 adet çocuk oyun alanı,

  • Koruluk içerisinde yetişkin ve çocuklar için macera parkuru yaptık,

  • Düzenlediğimiz 1 milyon 90 bin metrekare alan içerisinde hiçbir ağacı kesmedik, 7.000 adet yeni ağaç diktik,

  • 30 bin metrekare beton alanı yeşil alana dönüştürdük.

Akıllı uygulamalar

Hizmete açılan bölümlerin vatandaştan tam not aldığını kaydeden Başkan Menderes Türel, Konyaaltı Sahil Projesi'yle uluslararası ödül alacaklarına inandığını söyledi. Türel, sahil projesindeki bazı yenilikleri de şöyle açıkladı: “Plaja gelecek vatandaşlardan toplu ulaşımı kullanmalarını isteyeceğiz. Müze müdürlüğünün önünden sahil projesinin sonuna kadar da ücretsiz taşıma söz konusu olacak. Antalya Bisiklet Sistemi ile vatandaşlar istediği noktaya bisiklet yollarını kullanarak ulaşacak. Çocuklar için de ilk olacak teknolojik bir uygulamayı başlatıyoruz. Konyaaltı'nda 'güvenlik bileziği' dediğimiz bilezikleri ailelere takdim edeceğiz. Akıllı telefon uygulaması ile aileler çocuklarının nerede, nasıl hareket ettiğini, hangi parkta bulunduğunu takip edebilecek. Akıllı şehir uygulaması kapsamında da ücretsiz wifi kullanımı da sunacağız."

Konyaaltı Plajı'nın yüzde 92'lik kısmının ücretsiz olacağının vurgulayan Türel, "Yüzde 8'lik kısmında ücretli hizmet alınabilecek. Herhangi bir hizmet almayan vatandaşlarımız da buralardan ücretsiz yararlanabilecek" dedi.

Beklenen ödül geldi

Konyaaltı Sahil Projesi’ne uluslararası ödül

Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı Sahili’ne uyguladığı muhteşem proje ilk ödülünü aldı. Uluslararası akademisyenlerden oluşan jüri, Uluslararası İdeal Kent Ödülleri 2018 kapsamında Konyaaltı Sahil Projesine birincilik ödülü verdi.

Kent ve kent halkına pozitif katkı sunan proje, fikir ve uygulamaların kentsel aktörleri teşvik etmek amacıyla ödüllendirildiği Uluslararası İdeal Kent Ödülleri 2018 sahiplerini buldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Park Projesi de 230 proje arasından seçilerek ödül almaya hak kazandı.

Türel Konseye projeyi anlattı

3. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında Strazburg’ta düzenlenen toplantıya katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konsey üyelerine Konyaaltı Sahil Projesini anlattı. Başkan Türel, Konyaaltı Sahili'nin, Antalya'nın "pırlanta gerdanlığı" olduğunu ifade ederek, burada ANTEPE tarafından uygulanan projeyle Avrupa Konseyi'nde ödül alma imkânına sahip oldukları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu proje daha çok ödül alır

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Harcında bizim emeğimiz var diye söylemiyorum gerçekten dünyada gördüğüm en güzel sahil projesi. Uygulayıcısı ANTEPE şirketimizdir. Arkadaşlar bir kuyumcu hassasiyetiyle çalıştılar. Uluslararası bir ödül alacak diye ifade ediyorduk. İlk ödülünü de aldı. Uluslararası Akademisyenlerden oluşan bir jüri, Uluslararası İdeal Kent Ödülleri 2018 kapsamında Konyaaltı Sahil Projemize birincilik ödülü verdi. Bu projemiz daha da çok ödül alır diye düşünüyorum” dedi.

Bakan Ersoy: Konyaaltı Sahili Antalya’ya çok yakıştı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Başkan Menderes Türel ile birlikte dünyanın en güzel sahili olan Konyaaltı’nı gezdi. Konyaaltı Varyantı’ndan başlayan sahil gezisi, Boğaçayı’na kadar sürdü. Sahilde yapılan çalışmaları adım adım inceleyen Bakan Ersoy, Boğaçayı Projesi alanını da inceledi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Başkan Türel’in çalışmalarının Antalya’ya yakıştığını ve son derece başarılı olduğunu belirterek, “Antalya, dünyadaki turizm şehirleri arasında bu projelerle daha çok öne çıkıyor. Başkan Türel’e emeği için teşekkür ediyorum ve kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Ferzan Özpetek Konyaaltı’na hayran kaldı

“Dünyada bu kadar güzel sahil görmedim”

55. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında yaşam boyu başarı ödülünü almak üzere Antalya’ya gelen dünyaca ünlü Türk asıllı İtalyan yönetmen Ferzan Özpetek Sahil Antalya Yaşam Park’a hayran kaldı. Özpetek’in Konyaaltı sahiline yönelik hayranlığını kendisi ile paylaştığını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Ferzan Özpetek kaldığı otelden sabah yürüyüşü için çıktığında Konyaaltı sahilini görmüş. Çok beğenmiş. Kendisi sahille ilgili beğenisini ‘Ben dünyada birçok sahil projesini gördüm. İtalya’da yaşıyorum bu kadar güzelini görmedim. Yürüyüş diye çıktım, baktım orada fitness aletleri var geçtim sporumu yaptım. Yürüdüm, denizime girdim. Bu güzel proje için tebrik ederim’ sözleri ile anlattı. Konyaaltı projemiz dünyanın en güzel sahil projesidir” diye konuştu.