Mola Evleri

Bu Proje Dünya Şehrine Çok yakıştı

Engelli Aileleri Nefes Alacak

Türkiye’de ilk defa engelli kardeşlerimize ücretsiz bakım hizmeti veren mola evlerimizi açtık. Şu anda Konyaaltı, Muratpaşa ve Kepez’de hizmet veren Mola Evlerimiz tüm Türkiye’ye örnek oldu.Özel araçlarla evlerinden aldığımız yakınlarını uzmanlarımıza emanet eden aileler günlük işlerine ayıracak vakit bulurken, engelli vatandaşlarımız da uzmanlarımızın gözleminde sosyalleşip becerilerini geliştiriyor. Çalışmalarımız tamamlandığında Mola Evleri 19 ilçemizde de hizmet verecek.

Dünya Şehrine Yakışacak

Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Türel, “Engelli kardeşlerimiz ve aileleri için son derece önemli bir ihtiyacı karşılayacağına inandığımız Mola Evleri’mizin dünya şehri Antalya’ya yakışacağına inanıyorum. Proje, fikir annesi olarak yön veren değerli eşim Ebru hanımın ısrarları sonucu ortaya çıktı. Yurt dışı ziyaretlerimizde gördük. Engelli vatandaşlarımız kadar onların ailelerinin de sosyal ve beşeri bir hayatta yer almaları gerektiğini, bunun insani bir ihtiyaç olduğunu net bir şekilde biliyorduk. İşte şimdi Engelli Mola Evlerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Çocuklarını Güvenle Emanet Edebilecekler

Mola Evi Projesi, ‘Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Okul Öncesi Anasınıfı ve Eğitime Destek Odaları’ şeklinde hizmet verecek. Ailelerin engelli çocuklarını güvenle emanet edebileceği Mola Evleri, özel çocukların sosyal becerilerini geliştirebileceği alanlar olarak öne çıkıyor. Proje, Antalya’da yaşayan özel gereksinimli çocuk sahibi olan ailelere büyük kolaylık sağlayacak. Ailelerin sosyal ve kültürel yaşama entegre olabilmelerini, çocuklarıyla ilgilenirken yapamadıkları günlük rutin işlerini de yapabilmelerine imkan tanıyacak. Aileler, çocuklarını kısmi zamanlı veya günübirlik olarak Mola Evine emanet edebilecek. Mola Evi hizmetinden 3- 23 yaş arası okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise yaş grubundaki engelli bireyler yararlanabilecek.

Mola Evleri
Mola Evleri