Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’da kimseyi açta açıkta bırakmıyor, kurduğu aşevi ile günde817 kişiyesıcak yemek ulaştırıyor. Alanya Aşevi’nden ihtiyaç sahibi267 aileye haftanın 7 günüüç çeşit sıcak yemek yardımında bulunuluyor. Yemekler, hizmet araçlarıyla ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor.
Ayrıca Gazipaşa’daki Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi,Merkez Anadolu, Anadolu ve METEM okullarında eğitim gören ihtiyaç sahibi 550 öğrenciiçin haftanın 5 günü 3 çeşit sıcak yemek yardımı yapılıyor.
Sıkı kontrol
Yemekler Gıda Mühendisleri tarafından da kontrol ediliyor. Yağ, salça, tuz oranı ve gramajları kontrol edilen yemeklerin tatlarına bakılıp sonra numuneleri alınıyor. Servise hazır olan yemekler, ihtiyaç sahibi ailelerdeki kişi sayısına göre kaplara konuluyor. Sabah saatlerinde araçlara yüklenen yemekler tek tek ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor. Görevliler saat 13.00 gibi dağıtımdan boş sefer taslarıyla dönüyorlar. Ardından bir sonraki gün dağıtımı yapılacak yemeklerin hazırlıkları başlıyor.
6 ayda bir takip
Yemek yardımı alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar 6 ayda bir sosyal hizmet uzmanları tarafından kontrol ediliyor. Bu kontroller sırasında vatandaşların sosyo-ekonomik durumlarındaki değişim takip ediliyor. Durumunda bir değişme söz konusu değilse yemek dağıtımına devam ediliyor. Artık ihtiyaç sahibi olmadığı tespit edilen vatandaşlar yemek dağıtım listesinden çıkarılıyor.
Diğer Hizmetlerimiz
Alanya Aşevi Hizmetlerimiz
817 Kişinin Yemeği Alanya Aşevi'nden
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’da kimseyi açta açıkta bırakmıyor, kurduğu aşevi ile günde 817 kişiye sıcak yemek ulaştırıyor. Alanya Aşevi’nden ihtiyaç sahibi 267 aileye haftanın 7 günü üç çeşit sıcak yemek yardımında bulunuluyor. Yemekler, hizmet araçlarıyla ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor.
Ayrıca Gazipaşa’daki Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Merkez Anadolu, Anadolu ve METEM okullarında eğitim gören ihtiyaç sahibi 550 öğrenci için haftanın 5 günü 3 çeşit sıcak yemek yardımı yapılıyor.
Sıkı kontrol
Yemekler Gıda Mühendisleri tarafından da kontrol ediliyor. Yağ, salça, tuz oranı ve gramajları kontrol edilen yemeklerin tatlarına bakılıp sonra numuneleri alınıyor. Servise hazır olan yemekler, ihtiyaç sahibi ailelerdeki kişi sayısına göre kaplara konuluyor. Sabah saatlerinde araçlara yüklenen yemekler tek tek ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor. Görevliler saat 13.00 gibi dağıtımdan boş sefer taslarıyla dönüyorlar. Ardından bir sonraki gün dağıtımı yapılacak yemeklerin hazırlıkları başlıyor.
6 ayda bir takip
Yemek yardımı alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar 6 ayda bir sosyal hizmet uzmanları tarafından kontrol ediliyor. Bu kontroller sırasında vatandaşların sosyo-ekonomik durumlarındaki değişim takip ediliyor. Durumunda bir değişme söz konusu değilse yemek dağıtımına devam ediliyor. Artık ihtiyaç sahibi olmadığı tespit edilen vatandaşlar yemek dağıtım listesinden çıkarılıyor.